علت‌های رایج تاخیر در تعویض دنده در گیربکس اتوماتیک

علت‌ های رایج تاخیر در تعویض دنده در گیربکس اتوماتیک

در این قسمت از بحث، به‏ معرفی علت‌های رایج تاخیر در تعویض دنده در این نوع گیربکس ‏ها و مشکلات گیربکس اتوماتیک می ‏پردازیم.

تاخیر در تعویض دنده اتوماتیک، یکی از مشکلات گیربکس اتوماتیک است. تاخیر در تعویض دنده در خودرو می‏تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله: مشکلات روغن گیربکس، سطح پایین روغن، سطح ناکافی روغن گیربکس، می‏تواند باعث تاخیر در تعویض دنده اتوماتیک شود، زیرا ‏فشار هیدرولیکی ناشی از عملکرد اویل پمپ کاهش یافته و در نهایت، باعث تاخیر در تعویض دنده گیربکس اتوماتیک می‏شود.

استفاده از روغن کثیف: روغن‏های گیربکس کثیف یا نامرغوب، از دیگر مشکلاتی است که باعث تاخیر در تعویض دنده گیربکس اتوماتیک می‏شود. زیرا نیروی اصطکاک در میان اجزای گیربکس زیاد شده و در نتیجه چرخ دنده‏ ها و دیگر اجزای درون گیربکس اتوماتیک تخریب می‏شوند. همواره به ‏یاد داشته باشید که با سرویس تعمیر اتوماتیک می‏توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.

بروز نقص در کامپیوتر گیربکس اتوماتیک نیز یکی از علت‏ های رایج تاخیر در تعویض دنده این نوع از گیربکس ‏ها است. این نقص باعث خطا در پردازش گیربکس اتوماتیک می‏شود. همواره گیربکس اتوماتیک خود را به ‏صورت دوره‏ ایی سرویس کنید تا از مشکلات گیربکس اتوماتیک و پرداخت هزینه‏ های ناشی از تعمیر گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنید.

نقش روغن گیربکس و فشار مایع در فرآیند تعویض دنده

حال به ‏بررسی نقش روغن گیربکس و فشار مایع در فرآیند تعویض دنده می‏پردازیم. هر وسیله مکانیکی با سیالی باید روانکاری شود، تا از صدمات اصطکاکی بین قطعات جلوگیری شود.

گیربکس خودرو نیز از این امر مستثنی نیست. مایع گیربکس، مانند روغن موتور، به‏عنوان روان‏کننده چرخدنده‏های درون گیربکس اتوماتیک در خودرو شما عمل می‏کند. این مایع حیاتی گیربکس اتوماتیک را خنک، ایمن و عملیاتی نگه می‏دارد. هر چه فشار مایع (روغن گیربکس) بهتر و ایده‏ ال باشد، آنگاه فرایند تعویض دنده نیز با سهولت صورت می‏گیرد.

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک

مهمترین ویژگی‏ های روغن گیربکس که باید مدنظر داشته باشید، شامل ویسکوزیته، مقاومت در برابر اکسیداسیون و سایر اشکال تخریب و تحمل دما و فشار است. روغن گیربکس اتوماتیک مانند روغن گیربکس دستی نیست. روغن گیربکس اتوماتیک روغنی مخصوص گیربکس اتوماتیک است.

حال چرا نقش این مایع مهم است؟ اگر سطح روغن پایین باشد، اویل پمپ نمی‏تواند به ‏طور کافی روغن را به ‏اجزای گیربکس اتوماتیک ارسال کند. در نتیجه، دمای داخلی گیربکس بالا رفته و باعث صدمه به‏ چرخ دنده‏ ها و سایر اجزای درون این گیربکس می‏گردد.

راه‌های رفع مشکل تاخیر در تعویض دنده

در مطالب زیر از زاویه دیگر، به ‏مشکل تاخیر در تعویض دنده گیربکس ‏های اتوماتیک می ‏اندازیم. هدف رفع اشکال تاخیر در تعویض دنده است. اگر هر گونه مشکلی در اجزای سیستم گیربکس در خودروی شما وجود داشته باشد، یا اگر به‏ هر دلیلی قطعات درون پوسته گیربکس، اعم از چرخ دنده‏ ها یا مبدل گشتاور، اویل پمپ، دچار فرسودگی گردد، ممکن است متوجه مشکلات تاخیر در تعویض دنده را تجربه کنید.

مشکلات اجزای گیربکس ممکن است هر چیزی مانند فرسوده بودن دنده ها، کلاچ معیوب یا هر چیز دیگری باشد. گاهی ‏اوقات واحدهای کنترل الکترونیکی در خودرو شما ممکن است مشکلات خاصی داشته باشند، که منجر به ‏تاخیر در تعویض دنده می‏شود.

این مشکل ممکن است، به‏ دلایل مختلفی مانند سنسور معیوب، دسته سیم آسیب دیده یا هر چیز دیگری باشد. از دیگر مشکلات گیربکس اتوماتیک می‏توان به ‏موارد، سطح نامناسب مایع گیربکس، یا هرگونه صدای غیرمعمول مانند ساییدن، ناله یا صدای کوبیدن در هنگام تعویض دنده، اشاره کرد.

جمع ‏بندی مطالب

به‏ عنوان یک مالک خودرو، همواره بازرسی سالانه سیستم انتقال خودرو خود را در فواصل زمانی منظم انجام دهید. سطح روغن گیربکس را به صورت دوره ‏ای بررسی کنید و دانستن علائم خرابی فیلتر گیربکس اتوماتیک که ممکن است به ‏مرور زمان با ناخالصی ‏ها مسدود شود از اهمیت بالایی برخوردار است. گیربکس اتوماتیک خودرو خود را به‏ صورت دوره‏ ای سرویس تعمیر اتوماتیک کنید.

در صورت تشخیص خرابی چرخ دنده ‏ها، برای تعمیر گیربکس اتوماتیک خود هرچه سریعتر اقدام کنید. وجود بوش‏های فرسوده، می‏تواند نحوه اتصال دنده شما را با مشکل روبرو کند. خوردگی یا کثیفی، و زنگ ‏زدگی می‏تواند در اتصال دنده را با اختلال روبرو کند.

در پایان، از انتقال گرمای بیش از حد به ‏‏خودروی خود خودداری کنید و سعی کنید زمانی‏که دمای هوا در تابستان به‏ اوج خود می‏رسد، به ‏آرامی رانندگی کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید