علائم خرابی گیربکس اتوماتیک نوعی هشدار به شما هستند که بگویند گیربکس و ترانسمیشن خودرو دچار مشکل شده است. اگر از این علائم به خوبی مطلع نبوده و به رانندگی خود ادامه دهید، به احتمال بسیار زیاد خودروی شما دچار آسیب های جدی در جعبه دنده خود می شود که هزینه تعمیر آن ممکن است بسیار زیاد باشد.
تعمیر گیربکس اتوماتیک در نمایندگی ها و تعمیرگاه های مجاز و حرفه ای به طور دقیق انجام می شود. اگر خودروی شما از نوع خودروهای اتوماتیک خارجی است، به احتمال بسیار زیاد کلینیک های تخصصی آن ها در سطح شهر و استان محل زندگی شما وجود دارند و می توانید با متوجه شدن اولین علائم، آن را به کلینیک ببرید.
اگر خودروی شما دنده اتومات است و سوالاتی مثل ” چگونه بفهمیم گیربکس اتوماتیک سالمه یا علائم خرابی آن چیست؟ “، ذهن شما را به خود مشغول کرده است، می توانید با ما همراه باشید تا چند علامت مهم از خرابی گیربکس اتوماتیک را برای شما شرح دهیم. پس همراه ما باشید.
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک مختلف هستند. برخی از هزینه های تعمیر گیربکس اتوماتیک هراس دارند و خوب می دانند که تعمیر آن بسیار پر هزینه است. به همین دلیل دوست دارند با این علائم آشنا شوند تا بتوانند پیش از بزرگ تر شدن مشکل، آن را رفع کنند.
خوشبختانه از وقتی که خودروها به صورت انژکتوری وارد بازار شدند، خیلی راحت می توان با یک دیاگ زدن و ورود به کامپیوتر ماشین، کد خطای گیربکس اتوماتیک را پیدا و نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. البته این کار باید حتما توسط تعمیرکاران مجاز و حرفه ای انجام شود.
حالا برخی از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک را برای شما توضیح می دهیم تا با این علامت ها آشنا شده و بدانید که باید هر چه زودتر خودروی خود را به تعمیرگاه ببرید. برخی از این علائم به شرح زیر هستند:
فهرست محتوا
Toggle1. صدای زوزه مانند در زمان خلاصی دنده
این حالت ممکن است به خاطر خرابی شیر برقی گیربکس اتوماتیک یا مشکل در سامانه های کلاچ جعبه دنده اتوماتیک و یا مشکل در توربین آن باشد. وقتی ماشین در حالت دنده خلاص قرار می گیرد، صدای زوزه کشیدن می دهد.
2. احساس تقه زدن و لرزش در هنگام تعویض دنده و درگیر شدن گیربکس:
در حالت عادی نباید چنین مشکلی وجود داشته باشد. اگر احساس میکنید بعد از قرار دادن وضعیت اهرم دنده در حالت درایو، لرزش در ماشین ایجاد می شود و یا هنگام تعویض دنده ها صدای تق تق و ارزش خودرو پیش می آید، نشان دهنده خرابی گیربکس اتوماتیک است.
3. بوی سوختگی از جعبه دنده
این بو می تواند ناشی از کم بودن روغن، کاهش کیفیت روغن و همچنین ناشی از افزایش دمای گیربکس باشد. البته ابتدا باید چک کنید که بوی سوختگی در محفظه موتور از سیم ها و سیستم برق یا جای دیگر نباشد.
4. خروج دنده از وضعیت خود
گاهی پیش می آید که دنده از جای خارج شده و نمی تواند در حالتی که قرار داده اید قرار بگیرد. این اتفاق زمانی پیش می آید که شیر برقی یا ساعت گیربکس دچار خرابی شده باشد. اگر علائم خرابی ساعت گیربکس مشاهده کردید باید سریعا به کلینیک تخصصی و تعمیرگاه مراجعه کنید.
5. نشت روغن از جعبه دنده اتومات
این علامت در خرابی گیربکس بسیار حائز اهمیت است. اگر متوجه شدید نشتی روغن گیربکس وجود دارد باید خیلی سریع نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. در غیر این صورت می تواند ساییدگی صفحه کلاچ و خرابی تورک کنورتور و ساییده شدن چرخ دنده ها و بلبرینگ ها پیش بیاید که بسیار هزینه بر هستند.
6. درگیر نشدن دنده بعد از انتخاب حالت drive
در این حالت با این که اهرم دنده در حالت درایو قرار می گیرد باز هم ماشین شما گاز هرز می خورد. این می تواند هشدار جدی از خرابی سلکتور گیربکس باشد که باید تعویض شده یا مجددا تنظیم گردد.
7. لیز خوردن دنده
در هنگام رانندگی با سرعت ثابت در صورتی که متوجه شدید دنده ها تعویض شده و سبک تر یا سنگین تر می شوند، می تواند نشان از خرابی شیر برقی یا سلکتور و یا ساعت گیربکس اتوماتیک باشد.
چرا گیربکس اتوماتیک خراب می شود؟
حالا که از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک آگاه شدید، ممکن است این پرسش برای شما پیش بیاید که اصلا چرا گیربکس های اتوماتیک خراب می شوند؟ در پاسخ باید گفت که گیربکس های اتوماتیک همانند هر قطعه دیگر احتمال خرابی و آسیب دیدگی دارند و نمی توان آن ها را از این قاعده مستثنی دانست.
اگر به جدول عیب یابی گیربکس اتوماتیک در سایت ها و مجلات مخصوص تعمیر گیربکس مراجعه کنید، علل و عوامل مختلفی را برای خراب شدن گیربکس مطرح کرده اند که می توان مهمترین آن را فراموشی راننده عنوان کرد.
اگر خودروی دنده اتومات دارید، باید بدانید که برخی از اقدامات مانند حرکت در سرپایینی با دنده خلاص، تغییر در جعبه دنده در زمان حرکت خودرو و در حالت پارک قرار دادن اهرم پیش از توقف کامل، میتوانند جعبه دنده را خراب کنند. البته اگر در استفاده از روغن گیربکس کوتاهی کرده و یا روغن بی کیفیت استفاده کنید هم می تواند رون خراب شدن گیربکس اتوماتیک را تسریع ببخشد.
تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است؟
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک نشان از وجود یک مشکل جدی در جعبه دنده و گیربکس می دهند که باید تعمیر شوند. در این قسمت از خودرو می توان چرخ دنده و بلبرینگ های متعدد و همچنین سلکتور و ساعت گیربکس و شیرهای برقی و قطعات بسیار زیاد دیگری را پیدا کرد که خرابی و عدم تنظیم هر کدام می تواند مشکل آفرین باشد.
بهتر است برای سرویس تعمیر گیربکس اتوماتیک خودروی خود را به تعمیرکاران متخصص نشان دهید. اقدام خودسرانه در این خصوص می تواند آسیب جدی به خودروی شما وارد کند.
سخن پایانی
در پایان باید این نکته را متذکر شویم که هیچ گاه نباید علائم خرابی گیربکس اتوماتیک را دست کم بگیرید. هر کدام از این علائم میتوانند هشدار جدی از خرابی جعبه دنده به شما بدهند. اگر بتوانید زودتر مشکل را برطرف کنید، از آسیب های بیشتر می توانید جلوگیری کنید.
سوالات متداول
1. آیا تعمیر گیربکس اتوماتیک خودرو گران است؟
در صورتی که خیلی زود مشکل تشخیص داده شود، هزینه چندانی در پی ندارد.
2. هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک چقدر است؟
بستگی به شدت خرابی و قطعه آسیب دیده دارد